Kinderboeken

Ik wil geen koningin meer zijn! (prentenboek 5+)

Ik wil geen koningin meer zijn

Dit verhaal heb ik niet zelf gemaakt. Het was er al, maar ik mocht het zo mooi mogelijk opschrijven.
De maakster, Marieke de Koning, ging al een paar jaar met haar schilderijen langs scholen en bibliotheken om daar het verhaal te vertellen. Het gaat over de skatende koningin Caroline die struikelt over en erwt. Ineens vindt ze de baas zijn maar stom. Hoe krijgen de ridder, de kok en de minister haar weer op de troon?
Meer over Ik wil geen koningin meer zijn!

De wisseltante (8+)

De wisseltanteIn De wisseltante gaat de kanjerklas op schoolreisje naar de dierentuin. Daar gebeuren vreemde dingen. Kevin hangt ondersteboven, Katinka die meestal in een rolstoel zit, slingert ineens tussen de bomen. En een schildpad verandert in schildpadsoep. Dat lijkt misschien leuk, maar is het dat ook? En wie zit er eigenlijk achter? Als de kanjers dat eenmaal weten, valt het nog niet mee om alles en iedereen weer normaal te krijgen.

De wisseltante is het tweede deel in de serie Kanjerklas. In dit deel zie je de kanjers uit het eerste deel natuurlijk weer terug met hun eigen aardigheden. En er zijn twee nieuwe kanjers: Katinka met slappe spieren, die af en toe in een rolstoel zit en Kerem die het verschil tussen groen en rood niet ziet.
Meer lezen over de serie Kanjerklas met De wisseltante. (Bestellen kan daar ook.)

De Kanjerklas (8+)

De KanjerklasGroep 5 van juf Karin is heel bijzonder. Geen één kind is gewoon. Gelukkig maar! Met alleen gewone kinderen in de klas zou juf Karin telkens in slaap vallen. Stel je voor!
In dit boek gebeurt van alles waar de kanjers niet van opkijken. Dat Kiara geregeld ontploft en Kai op een wolkje wegdrijft is niet zo raar. Maar dat geheimzinnige dingetje op de schouder van juf Karin houdt hen wel flink bezig. Het groeit en laat de juf echt rare dingen doen. Lukt het hen om hun juf en zichzelf te bevrijden?
Meer lezen over de serie Kanjerklas. (Bestellen kan daar ook.)

 

Cadeau voor opaCadeau voor opa (10+)

De opa van Emma (11) wordt binnenkort 75 jaar. Ze wil hem iets speciaals geven dat met zijn jeugd in Amerika te maken heeft. Maar hoe meer ze hem vraagt, hoe zwijgzamer hij wordt. Ze komt via MSN in contact met een jongen die de kleinzoon van Martin Luther King blijkt te zijn. Hij helpt haar aan informatie voor haar cadeau voor opa. Ondertussen wordt een klasgenootje van Emma het land uit gezet en gaat Emma in proteststaking.

Dit verhaal gaat over geweldloos verzet tegen racisme en ander onrecht en over hoe je woorden en daden soms meer effect hebben dan je zelf beseft. Dit boek wordt binnenkort opnieuw uitgegeven.

Wij willen het anders!Wij willen het anders!

Het volk van het meisje Nahal is slaaf in Egypte. Ook Nahal moet hard werken. Dan komt Mosjè vertellen over een god die hen wil bevrijden. Dat heeft nog veel voeten in de aarde, maar uiteindelijk trekt het volk de woestijn in. Twijfel, honger, ruzies, geweld … het jonge joodse volk maakt het allemaal mee. Op een dag komt Mosjè van de berg af met goddelijke leefregels. Nahal vraagt of Mosjè zich daar zelf ook aan heeft gehouden.
Meer lezen over dit boek en bestellen.

 

Spelen met heilig vuurSpelen met heilig vuur

Erna emigreert met haar familie naar Bangalore in India. Haar nieuwe vriendin Sadhana maakt haar wegwijs in de Indiase samenleving. Erna maakt o.a. kennis met een aantal goden, ze viert Holi Pagwa en maakt kennis met andere culturele en religieuze gebruiken.

Lees meer over dit boek en bestel.