Een paar minuten op de radio

Ik kan een heel stuk schrijven over hoe spannend het is om voor de radio te praten, maar ik houd het kort. Miranda is een geweldige interviewer en ik heb mijn favoriete boek getipt:

De verdovers van Anna Enquist. Een roman die tot nadenken stemt over hoe mensen elk op hun eigen manier met pijn, verdriet en angst omgaan. De vele wegen om ┬áte verdoven en te ontvluchten – in werk, alcohol, pijnstillers of afzondering. De vraag of dat werkt en hoe lang. En hoe moeilijk het is om je eigen onvermogen onder ogen te zien en tegen elkaar te zeggen wat wezenlijk voor je is.

De wisseltante

In De wisseltante gaat de kanjerklas op schoolreisje naar de dierentuin. Daar gebeuren vreemde dingen. Kevin hangt ondersteboven, Katinka slingert tussen de bomen en een schildpad verandert in schildpadsoep. Dat lijkt misschien leuk, maar is het dat ook? En wie zit er eigenlijk achter? Als de kanjers dat eenmaal weten, valt het nog niet mee om alles en iedereen weer normaal te krijgen.

De wisseltante is het tweede deel in de serie Kanjerklas. In dit deel zie je de kanjers uit het eerste deel natuurlijk weer terug met hun eigen aardigheden. En er zijn twee nieuwe kanjers: Katinka met slappe spieren, die af en toe in een rolstoel zit en Kerem die het verschil tussen groen en rood niet ziet.